Sjusjøen Fjellkirke

Vakker himmel over Sjusjøen

Kroksjødemningen

Lunkelia Reguleringsplanen klar fredag 16 september

Pihl AS bekrefter nå at reguleringsplanen for Lunkelia vil bli oversendt til kommunen fredag 16 september. I den sammenheng er arbeidsgruppa og styret i Velet invitert til Pihlhuset på Sjusjøen for å få en første orientering. Det vil skje kl 13:00 på fredag. Det vil være kjent at det ble samlet inn mer enn 3000 underskrifter i løpet av påskedagene i år som ber om at den planlagte utbyggingen blir stoppet. Vi har avtale med ordføreren om overlevering av disse kl 15:20 samme dagen. Dette vil skje i eller utenfor kommunehuset i Brumunddal. Vi forventer at mange, i tillegg til dem som møter fra styret/arbeidsgruppa, vil møte opp denne dagen for å markere sin motstand.

Hva vil så skje videre?

Styret i Velet har møte fredag kveld og vil, sammen med arbeidsgruppa, drøfte hvordan vi skal arbeide videre med den framlagte planen. Som kjent har vi knyttet til oss faglig ekspertise som umiddelbart får oversendt materialet. Så snart planen er oversendt kommunen er det deres eiendom, og for alle henvendelser og kommentarer er kommunen nå adressaten. Hvordan de vil legge opp arbeidet vet vi så langt lite om. Det som vi tar som en selvfølge er at det blir foretatt en grundig befaring før den går til behandling i planutvalget. Vi forventer også at kommunen, med administrasjon og politikere, stiller i et bredt anlagt møte før planen behandles politisk. Dette vil vi følge opp og komme nærmere tilbake til.

Kommentarer:

 • Arild Vorkinn kommenterte 28. september 2016, kl. 13:43:

  Hei,

  Jeg er en av de som har hytte på toppen av Fjellstua, en av de 5 som ligger i rekke.

  Etter å ha lest gjennom Reguleringsplanen for Lunkelia så sitter jeg igjen med en følelse av at, om det ikke er direkte usannheter så er det uansett tilbakeholdt informasjon.

  Det jeg tenker spesielt på er trafikkøkningen som beskrives for Fjellkirkevegen/Norvangvegen. Her skrives det at dagens trafikk tilsvarer 125 enheter som så blir økt med 60 fra Lunkelia og ytterligere 54 fra Veståsen som nå også skal ledes over Nordvangvegen. Dette mener jeg er en helt feil beskrivelse av fakta. Dagens 125 stemmer helt nederst i Fjellkirkevegen men avtar raskt og når en kommer noe opp i Nordvangvegen direkte feil, her er trafikken vinterstid så godt som fraværende. Økningen blir derfor ikke fra 125 til 239 enheter, men deimot fra mindre enn 10 enheter til 239 for oss som bor noe ut i Nordvangvegen.

 • Arild Vorkinn kommenterte 28. september 2016, kl. 13:45:

  Skrev kommentaren her da jeg ikke fant noe annen måte å komme i ontakt med dere. Har ikke Velet ei mailadresse som kan brukes?

 • Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.